Artikler

DE "NEMME" FRØ

af Sara Mau

DE "NEMME" FRØ
Mange drømmer om et blomsterflor i haven eller på altanen, men synes måske det er lidt uoverskueligt at komme i gang.

Derfor har jeg samlet en lille liste over de sommerblomster man nemmest får succes med, og som ovenikøbet blomstrer villigt henover sommeren.

De kan alle sås direkte (hvilket betyder at de sås der hvor de skal gro), egner sig fantastisk til buketter og kræver et minimum af indsats, når de først har fået fat. faktisk er der kun 3 ting an skal være opmærksom på: Forberedt vokseplads, vand og sol.
 
VOKSEPLADSEN skal være gjort klar, så de små frø ikke skal kæmpe mod fasttrampet jord, ukrudt og græs.

Fjern derfor ukrudt/græs og løsn jorden med en spade/greb, hvis jorden er hård. Drys frøene ud som anbefalet bag på frøposen, og sørg for de har jordkontakt. Riv dem evt lidt ned i jorden. Vil du have styr på hvor du har sået, kan du evt blande frøene med lidt lyst sand/grus. Så kan du se hvor du har sået.
 
SOL sørg for at så frøene et solrigt sted. De fleste af dem vil også blomstre ok i delvis skygge, men resultatet bliver smukkest i fuld sol.
 
VAND 9 ud af 10 gange når direktesåning går galt, så er det fordi man ikke har været flittig nok med vandingen. Når frøene sås, skal de dels have jordkontakt og så skal de have vand. Faktisk må de ikke tørre ud her i den første fase af deres lille spireliv.
Så regelmæssig vanding, helst i morgen eller aftentimerne. Senere, når de små planter har vokset sig til, og er blevet mere robuste, tåler de udtørring bedre.
 
Frø der kan direktesås:
Blomsterkarse
Amaranth
Valmuer
Kornblomster
Jomfru i det grønne
Sommerriddersporer
Stolt kavaler
Morgenfrue
Kinesisk hundetunge
Klinte
Solsikker
Dusksalvie
Californisk Guldvalmue
 
Du kan se dem alle sammen ved at klikke her.
 
Held og lykke med såningen!
Tags: